Als kunstenaar
-Video-
Het is mijn verlangen om het dagelijks leven, dat soms zo grijs en saai is, te verenigen met de fantasiewerelden waarin ik me graag in onderdompel. Ridders, draken, queestes, sprookjes en helden. Beelden in mijn hoofd werkelijkheid maken.

Daarvoor combineer ik volksmuziek, sprookjes en (hedendaagse) legendes met mijn eigen werkelijkheid druk ik uit in beeld en performance.
Ik zoek een moment waar de fantasie en de werkelijkheid samenvloeien. Daardoor werk ik het liefst in projecten waarbij ik anderen nodig heb om ze te volbrengen.  Ik ben geen eenzame kunstenaar.  

Ik maak werk waarvoor ik momenten tot in de puntjes voorbereid, samenstel en regisseer --> en dan gaat de tijd verder. 
Met mij aan de zijlijn groeit het werk verder, door de mensen eromheen, de deelnemers, de tijd of de vloed die opkomt. Het werk niet meer alleen van mij het wordt groter dan mij, realiteit.

Hein Walter schreef:
Linde Gadellaa is een kunstenaar van de nieuwe tijd. Er is nog geen goede benaming voor hetgeen ze doet: ze regisseert, componeert, instrueert, assembleert..
Daarbij gebruikt ze ook alle ‘oude’ disciplines als film, schilderen,  fotografie, of grafiek als dat erbij past. Haar werk doet denken aan het begrip Gesamtkunst, dat zoiets als een ideaal samenspel van kunsten betekent. Maar Linde doet meer dan het samenbrengen van disciplines.

Ze brengt mensen bij elkaar en daarbij is elke vorm van creativiteit bruikbaar, als het bijdraagt aan het versterken van het verhaal dat ze wil vertellen. Naast haar interesse in oude gebruiken en moderne rituelen zijnde belangrijke thema’s in haar werk samen eten en het vertellen van eigentijdse beeldsprookjes.


 


 


Introductie


Kunst
Eigen projecten:
- Waar de echo weerkaatst
- Laten we zingen..
- Een ode aan de zee
- Sneeuwwitjes appels
- Koning en boer
Opdrachten:
- Portretten
- Rondom tafels
- Muren en torens


Werk als kok


Handgemaakt servies

 

 

English

© Linde Gadellaa