Ik zie niets dan kooien
-Foto-
En ik droom enkel hekken
-Foto-
Fotogrammen 18 - 24 cm
April 2016

365. Het zijn machtige mensen met muren
-Foto's-
Serie 7 afdrukken droge naald
Mei 2016

Ik zet mijn lichaam in om te benadrukken hoe dichtbij de handelingen zijn waar wij als maatschappij ons niet verantwoordelijk voor voelen maar weldegelijk verantwoordelijk voor zijn. Voor dit drieluik heb ik drie video’s geselcteerd die samen de installatie ‘Dorst’ vormen. Samen zijn zij te tonen op drie afzonderlijke schermen in een loop. Door de verschillende tijdsduur van de video’s levert dit een vrij te volgen orde van combinatie van performatieve handelingen.

 

De koning
Performance Festival The Hague This is live!
-Documentatie video- -Foto's-
Foto's van Performance site Den Haag
Juli 2017

Als jij de koe niet koopt,
wat krijg hij dan te eten?

Wij zijn allemaal vergeten
de boer te betalen

Duizend jaar geleden werden de boeren, horigen van de koning afgeperst met veel te hoge belastingen. Ik ben opgegroeid met de verhalen van stoere boeren die met hooivorken gewapend ter protest trokken naar het kasteel of van armoede moesten gaan werken in de mijnen.

Het is de vraag of het vandaag de dag anders is, bizarre regelgeving, extreme prijs druk van de markt, die kleine familiebedrijven nog steeds de kop kost en het niet makkelijkere maakt voor boeren om het beter te doen. Melkveehouder Johan Koot en varkensboerin Elly Michiels-Fleuren waren voor deze gelegenheid horigen van koning Hans Bosklopper. De horigen brachten de koning in een half uur 62 borden steeds onherkenbaarder wordende AVG (aardappel groente vlees).

Deze repetitieve handeling werd benadrukt door het volksliedje 'Daar kwam een muis gelopen' op de achtergrond, een stapel lied, met eindeloze herhaling van een voedselketen. De muis, rat, kat, hond, stok, water, vuur, koe, slager, strop en de muis.

Eindigend met volledig bezwete en rondgedicteerde boeren en een koning die geen hap meer eten kon. De arme kunstenaars hebben na de performance de tafel leeggegeten.

Inspiratie voor performance
Tommy nr 2

Ierland 2016
-Video-

Dorst
“In een land waar men boeken verbrandt, verbrandt men uiteindelijk ook mensen.” Heinrich Heine.

-Videofragment-
(een minuut van samengestelde video)
2016-2017

De installatie bestaat uit drie video's, Dorst (11:34 min), Voederen (2:58 min) and Expanding pig (0:54 min) die op speelse en performatieve wijze onderzoek doen naar onze consumptiemaatschappij.

Flirtend met met thema's als uitputting, gevangenschap, ongelijke machtsverhoudingen en zelfs aanranding op een niet belerende fanatsierijke manier waar ik mijzelf en de wereld een spiegel wil voorhouden. Ik gebruik mijn ervaringen uit een delicatessen winkel, zoals de verhalen over elite en dieronteerde praktijken zoals het maken van Foie Gras. Ik wil de dingen tastbaar laten zijn en gebruik hiervoor de taal van materiaal in en mijn eigen lichaam.

Introductie

Kok
- Servies


Kunst
Kunstprojecten:
- De echo
- Koning/boer
- Laten we ...
- Ode aan Zee
- Sneeuwwitje
Kunstwerken:
- Portretten
- Aan tafel
- Muren/torens

 

English


© Linde Gadellaa