Ik zie niets dan kooien
-Foto-
En ik droom enkel hekken
-Foto-
Fotogrammen 18 - 24 cm
April 2016

365. Het zijn machtige mensen met muren
-Foto's-
Serie 7 afdrukken droge naald
Mei 2016

 

Aardworm de reus van al het bodemleven

Deze zomer, 21 september 2019, op het oogstfeest, zal mijn kunstwerk speciaal voor boerderij De Kemphaan gemaakt, onthuld worden.

Ode aan alles wat in de bodem leeft en leven geeft.

Het boerenleven is alles omvattend, niet enkel de koeien die er wonen of de kolen die geoogst worden, alles staat met elkaar in verbinding.

Stadsboerderij de Kemphaan heeft niet alleen koeien en kippen en akkers vol biologisch dynamische groenten maar ook eindeloos veel wormen, springstaarten, loopkevers, mieren, lieveheerstbeestjes, pissebedden, slakjes, krekels, schimmels en bacterieen. Gevoed door de koeienpoep compost zorgt al het leven in de bodem voor vruchtbaarheid van het land. Het is circulaire landbouw in een opwaartse spiraal naar boven, want alles versterkt elkaar en maakt elkaar nog beter.

De koning
Performance Festival The Hague This is live! The poetic in performance
-Documentatie video- -Foto's-
Foto's van Performance Site

Juli 2017

Als jij de koe niet koopt,
wat krijg hij dan te eten?

Wij zijn allemaal vergeten
de boer te betalen

Duizend jaar geleden werden de boeren, horigen van de koning afgeperst met hoge belastingen. Ik las vroeger de verhalen van stoere boeren die met hooivorken gewapend ter protesteerden of van armoede moesten gaan werken in de mijnen.

Het is de vraag of het vandaag de dag anders is met de extreme prijsdruk van de markt. Melkveehouder Johan Koot en varkensboerin Elly Michiels-Fleuren waren voor deze gelegenheid horigen van koning Hans Bosklopper. De horigen brachten de koning in een half uur 62 (steeds onherkenbaardere) maaltijden.

Deze repetitieve handeling werd benadrukt door het volksliedje 'Daar kwam een muis gelopen' een eindeloze opsomming van een voedselketen.

De performance eindigde met volledig bezwete boeren en een koning die geen hap meer eten kon. De arme kunstenaars hebben na de performance de tafel leeggegeten.

 

Dorst
“In een land waar men boeken verbrandt, verbrandt men uiteindelijk ook mensen.” Heinrich Heine.

-Videofragment-
(een minuut van samengestelde video)
2016-2017

De installatie bestaat uit drie video's, Dorst (11:34 min), Voederen (2:58 min) and Expanding pig (0:54 min) die op speelse en performatieve wijze onderzoek doen naar onze consumptiemaatschappij.

Flirtend met met thema's als uitputting, gevangenschap, ongelijke machtsverhoudingen en zelfs aanranding op een niet belerende fanatsierijke manier waar ik mijzelf en de wereld een spiegel wil voorhouden. Ik gebruik mijn ervaringen uit een delicatessen winkel, zoals de verhalen over elite en dieronteerde praktijken zoals het maken van Foie Gras. Ik wil de dingen tastbaar laten zijn en gebruik hiervoor de taal van materiaal in en mijn eigen lichaam.

Introductie

Kok
- Servies


Kunst-
Projecten:
- De echo
- Koningboer
- Laten we ...
- OdeaanZee
- Sneeuwwit
Werken:
- Portretten
- Aan tafel
-Muren/torens

 

English


© Linde Gadellaa